eur:
391.93
usd:
359.33
bux:
72253.66
2024. július 14. vasárnap Örs, Stella

Orvosmeteorológiai percek magazin

Orvosmeteorológiai percek az InfoRádióban - hétköznapokon több alkalommal.

A műsor támogatója a Richter Gedeon Nyrt.

Adás: hétköznap, 7.20, 8.20, 16.20, 17.20

Nemcsak a bőrünket, hanem a szemünket is fontos védeni az erős napsugárzástól. A hétvégéről ráadásul hőség lesz országszerte. Farkas Dávid kérdezte Kovács Gábor doktort. Kovács Gábor doktort hallották.

Meghallgatom

Front- és csapadékmentes az időjárás. Az UV-sugárzás azonban továbbra is magas, ellene pedig még árnyékban is védekezni kell - mondta az InfoRádiónak Kozma Ákos doktor, akivel Rozgonyi Ádám készített interjút.

Meghallgatom

Enyhült az időjárás, és péntekig nem is lesz számottevő változás. Azonban a frontok váltakozása és a kánikula elhúzódó egészségügyi problémákat is okozhatnak - mondta az InfoRádiónak Kozma Ákos doktor, akivel Rozgonyi Ádám beszélgetett.

Meghallgatom

Orvosmeteorológiai szempontból kellemes délután várható, a hosszabb napsütéses órák száma azonban megzavarhatja az emberek bioritmusát - hívta fel a figyelmet Szegheő Péter doktor. Szabó Gergő interjúja.

Meghallgatom

Szerdán és csütörtökön néhány fokot enyhül a hőség - mondta az InfoRádiónak Kozma Ákos doktor, aki arról is beszélt, hogy a meleg időjárás rontja a visszérbetegek állapotát. A riporter: Rozgonyi Ádám.

Meghallgatom

Ma is borús, kissé hűvös az időjárás, de a következő napokban erőteljes felmelegedés várható. Ezek egészségügyi hatásairól Kántor Viola kérdezte Szegheő Pétert.

Meghallgatom

A hét közepétől alakulhatnak ki újra zivatarok, addig viszonylagos állandóság figyelhető meg az időjárásban - mondta az InfoRádiónak Kozma Ákos doktor, akivel Rozgonyi Ádám beszélgetett.

Meghallgatom

A közelgő nyár előhírnöke a folyamatosan emelkedő hőmérséklet, ami azt is jelenti, hogy egyre több folyadék pótlására van szüksége a szervezetünknek. Várkonyi Gyula kérdezte Szegheő Péter doktort.

Meghallgatom

Az elmúlt napok meleg és csapadékos időjárása fülledtséget okozott országszerte. Ennek élettani hatásairól Várkonyi Gyula kérdezte Szegheő Péter doktort.

Meghallgatom

Markáns fronthatás nem várható, de zivatarok előfordulhatnak. A magas páratartalomnak negatív egészségügyi hatásai is lehetnek - mondta az InfoRádiónak Szegheő Péter doktor, akivel Rozgonyi Ádám beszélgetett.

Meghallgatom

A nyárhoz közeledve hétről hétre fontosabb figyelni a bőr védelmére. Farkas Dávid kérdezte Kozma Ákos doktort. 

Meghallgatom

A napsütéses idő beköszöntével a D vitamin pótlása is könnyebbé válik szervezetünk számára, ám sokan még így sem jutnak hozzá a szükséges mennyiséghez - mondta el az InfoRádiónak Kozma Ákos doktor. A riporter Domanits András.

Meghallgatom

Az elmúlt napok változékony, hűvös időjárása megszűnik, felmelegedés kezdődik, és ezzel együtt várhatóan a szállópor mennyisége és a pollenterhelés is fokozódik. Ezek egészségügyi hatásairól Rozgonyi Ádám beszélgetett Kovács Gábor doktorral.

Meghallgatom

A változékony időjárás akár a reflux betegségre is hatással lehet, amelyet érdemes komolyan venni - hívta fel a figyelmet Kozma Ákos doktor. Domanits András interjúja. 

Meghallgatom

A kettős fronthatás változatos tüneteket okozhat a frontokra érzékenyeknél, ám érdemes ezekre a panaszokra is odafigyelni - mondta Kozma Ákos doktor. Domanits András interjúja. 

Meghallgatom

A napokban tapasztalható változékony időjárás fokozott terhet jelent a szív- és érrendszeri betegek számára. Ám ők is enyhíthetnek tüneteiken - mondta el az InfoRádiónak Kozma Ákos doktor. Domanits András interjúja.

Meghallgatom

A szívbetegeket megviselheti a most uralkodó időjárás, de mit tehetnek a panaszaik enyhítése érdekében? Erről beszélgetett Domanits András Kozma Ákos doktorral.

Meghallgatom

A változékony időjárás az idősebb érrendszeri betegek számára külünösen megterhelő lehet - mondta el az InfoRádiónak Kozma Ákos doktor. Domanits András interjúja.

Meghallgatom

Megérkezett a hidegfront, amely országszerte jelentős lehűlést hozott. Az időjárás-változás felerősítheti a keringési panaszokat - mondta az InfoRádiónak Szegheő Péter doktor, akivel Király István Dániel beszélgetett.

Meghallgatom

Ma még nyárias idő van, de holnap hidegforint érkezik. A hirtelen hőmérséklet-csökkenés egészségügyi panaszokat okozhat - mondta az InfoRádiónak Kozma Ákos doktor, akivel Rozgonyi Ádám beszélgetett.

Meghallgatom
×
×
×