eur:
391.93
usd:
359.33
bux:
72253.66
2024. július 14. vasárnap Örs, Stella

Várható időjárás

A vasárnap estig várható időjárás a fővárosban és környékén:

Az időszakosan erőteljes gomolyfelhő-képződésből a nap bármely szakában előfordulhat zápor, zivatar, melyeket felhőszakadás kísérhet. Az északnyugati szél helyenként megélénkül. Zivatarok környezetében viharos lökések (60-80 km/h) is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 36 fok körül alakul.

Az elkövetkező 5 nap időjárása:

Folytatódik a hőség: a trópusi éjszakákat az ország legnagyobb részén forró nappalok követik, a hőmérséklet elsősorban az Alföldön 40 fok közelébe emelkedik. Hidegfrontok ugyan súrolják hazánkat, de ezek hatására legfeljebb az Észak-Dunántúlon lehet kissé visszafogottabb a meleg. Záporok, zivatarok főként napközben előfordulhatnak.

Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig:

Felhőátvonulásokra számíthatunk többórás napsütéssel, majd késő délutántól északnyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, így holnap is inkább csak rövidebb napos időszakok valószínűek. Elszórtan, holnap napközben átmenetileg több helyen várható záporeső; a havas eső záporok, hózáporok esélye egyre inkább északkeletre szorul, majd szerdán már inkább csak a hegyekben lehet halmazállapot-váltás. Az északnyugati, nyugati szél gyakran megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A délnyugati megyékben, illetve északkeleten többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +3 és -5 fok között változik, a szélcsendesebb részeken számíthatunk az alacsonyabb értékekre.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 5 és 10 fok között valószínű.

Jelenlegi időjárás

2024.07.14 13 óra
Békéscsaba repülőtér 35.9°C közepesen felhős
Budapest Pestszentlőrinc 34.4°C közepesen felhős
Debrecen repülőtér 35.7°C közepesen felhős
Kékestető 25.3°C közepesen felhős
Paks 34.6°C kissé felhős
Pér repülőtér 28.3°C erősen felhős
Siófok 32.3°C erősen fátyolfelhős
Szeged külterület 36.2°C kissé felhős
Szolnok repülőtér 34.2°C közepesen felhős

Adatok: Országos Meteorológiai Szolgálat

×
×
×