eur:
391.93
usd:
359.33
bux:
72253.66
2024. július 14. vasárnap Örs, Stella
Durva invázió fenyeget

Durva invázió fenyeget

Ebben az évben is poloskainvázió várható. A behurcolt, idegenhonos poloskák megállíthatatlanul és egyre növekvő egyedszámmal árasztják el Magyarországot – írta a 24.hu.

Egyes területeken már most nagy számban repülnek otthonainkba a poloskák. Ilyenkor jellemzően még a lámpafény vonzza őket. Tömegesen majd az első őszi hidegekkel igyekeznek búvóhelyet találni.

„Ha helyenként már most érzékelni véljük a jelentősebb egyedszámot, az azt jelentheti, hogy bizonyos fertőzött körzetekben ősszel még nagyobb invázióra számíthatunk, mivel valószínűleg megnőtt a poloskafaj helyi népessége” – közölte a 24.hu-val Vétek Gábor, a Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar Rovartani Tanszékének docense.

A szakértő szerint a kártevő most már biztosan nem fog eltűnni Magyarországról, sőt kevesebb sem lesz belőle, és mind nagyobb területen terjed majd el. Egyedszáma az előzőekhez képest évről évre változni fog, és nem zárható ki a hirtelen növekedés sem, az enyhe telek és a nyárias ősz kedvezőek a számára. Szaporodásának, terjedésének egyelőre semmi nem jelent komoly akadályt, a nemzetközi kereskedelemmel pedig újabb „utánpótlás” érkezhet.

A tapasztalatok szerint a Budapest–Kecskemét vonalon jelentkezik főleg a probléma, de rövidesen eláraszthatja az egész országot.

Címlapról ajánljuk

Este megtörhet Harry Kane átka – bemutatjuk az Eb-döntő angol játékosait

Gareth Southgate minden bizonnyal az elődöntőben szerepeltetett csapatot küldi pályára a vasárnap esti Eb-döntőben, egyetlen poszton képzelhető el csere: hajlik arra, hogy Luke Shaw kezdjen, aki igazi ballábas, szemben a bal oldali szárnyvédőként egyébként eddig jól teljesítő Kieran Trippierrel. Íme, a háromoroszlános tizenegy!

foci
Kanadának nem jött össze a nagy álom

Uruguay nyerte a bronzérmet az Egyesült Államokban zajló labdarúgó Copa Americán, mivel a 2-2-es döntetlennel zárult rendes játékidő után tizenegyespárbajban 4-3-ra legyőzte Kanadát a szombati helyosztón.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.14. vasárnap, 18:00
Magyarics Tamás
Amerika-szakértő, professzor emeritus, a Donald Trump elleni merényletről és a kampányról
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 14. 12:42
×
×
×
×